Kukuřice
Popis
MAIZ MOTE - přílohová kukuřice na vaření
Tento druh kukuřice se vyznačuje velkými a šťavnatými bílými zrny, tradičně se používá v Jižní a Střední Americe, ale i ve Španělsku jako doplnění kompletního talíře. Je to jeden z mnoha pokladů, které se našly při objevení Ameriky.
Návod k přípravě:
Mote necháme namočit 12 hodin (nejlépe přes noc), slijeme, propláchneme a vaříme zcela bez soli v nové vodě v tlakovém hrnci 45 minut. Slijeme, osolíme a podáváme teplé jako přílohu.
Země původu: Peru
Hmotnost: 500 g
Tostado (CANCHA) - sušená kukuřice na pražení
Cancha je tradiční jídlo v Andách, slouží především jako příloha k masu. Tostado je ale také velmi dobré zobání k jakékoliv příležitosti.
Návod k přípravě:
Do hluboké pánve dáme ½ dcl oleje na 500 g kukuřice a pražíme na mírném ohni za stálého míchání dozlatova rovnoměrně asi 15-20 minut. Pánev odstavíme a necháme vychladnout . Přidáme sůl podle chuti.
Země původu: Peru
Hmotnost: 500 g